Army of the Dead

Genoten van Zack Snyders Netflix-zombiefilm Army of the Dead? Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor je: er komen liefst twéé prequels aan en we hebben nu beelden van de eerste.

Article continues after the ad

Justice League-regisseur Zack Snyder dropte eerder vandaag via twitter de eerste foto's van Army of Thieves, een live-action prequel van Army of the Dead.

 

Waar gaat Army of Thieves over?

Army of Thieves speelt zich volgens de synopsis af in de beginfase van de zombie-apocalypse waar Army of the Dead later vol induikt. In de spin-off ligt de focus helemaal op de showsteler uit het origineel: de komische kluiskraker Dieter, gespeeld door Matthias Schweighöfer. Die speelt niet alleen de hoofdrol, maar regisseerde ook - Zack Snyder-haters kunnen opgelucht ademhalen. Dieter en zijn crew worden in deze film door een mysterieuze vrouw gerekruteerd om een roof te plegen. GoT-ster Nathalie Emmanuel, Guz Khan, Ruby O. Fee, Stuart Martin en Jonathan Cohen maken de cast compleet.

 

Nog meer Army of... op Netflix

Oké, die zombietijger was gewoon cool, maar... zoals je in onze review leest was dat eigenlijk wel het hoogtepunt van Army of the Dead. Wij waren niet de enigen die het meh vonden; critici waren verdeeld. Check ook deze editie van onze podcast Bankplakkers voor een heerlijke rant. Maar goed: de film ontpopte zich tot een dikke hit voor Netflix dus de verwachtingen voor deze prequel - geschreven door Zack Snyder - zijn hoog. Netflix kondigde eerder naast Army of Thieves ook alvast nóg een project aan dat zich afspeelt in hetzelfde universum: we krijgen ook nog een geanimeerde prequel-serie!


Army of Thieves heeft nog geen precieze releasedate, maar moet nog wel in 2021 uitkomen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.