De cast van Friends

Dacht je dat Chandler het grappigste personage is in Friends? Nou, nee dus! Om de langverwachte reünie te vieren deed beslist.nl uitvoerig onderzoek naar de sitcom en daaruit blijkt dat Joey de grappigste is.

De website keek onder andere naar welk personage het vaakst voor een lachsalvo zorgde tijdens het intro, vóórdat de iconische themesong van start ging. En dat is niemand minder dan Joey Tribbiani. Hij maakte het vaakst de mensen aan het lachen tijdens het intro. Chandler mag trots zijn op een tweede plekje, gevolgd door Phoebe op drie. Onderaan bungelen de Gellers en Rachel Green.

‘We were on a break!’

Er zijn een hoop iconische uitspraken gedaan in de sitcom, van “Pivot” tot “Joey doesn’t share food!”. Maar welke werd het meest gezegd? Je raadt het misschien al: het is “[…] on a break!”. Op nummer twee staat Joey’s openingszin “How you doin’?” Daarnaast werd 14 keer iemand ten huwelijk gevraagd. Het zal je misschien verbazen dat niet Ross maar Chandler het vaakst “Will you marry me?” heeft gezegd. Janice pakt de vierde plek met haar iconische “Oh. My. God!

Article continues after the ad

Wie heeft de meeste tekst?

Ross mag dan wel het vaakst iconische zinnen zeggen, maar welk personage was in totaal het meest te horen? Het onderzoek liet zien dat Rachel de meeste tekst heeft met bijna 8.500 regels, op de voet gevolgd door Ross. Chandler, Joey en Monica zitten in de middenmoot met zo’n 7.600 regels. Helemaal onderaan bungelt Phoebe met ‘slechts’ 6.800 regels tekst.

De belangrijkste bijrol

Naast de hoofdrolspelers konden we ieder seizoen ook genieten van een hoop bijrollen. Ondanks dat Mike Hannigan (of Crap Bag) pas in het negende seizoen zijn intrede maakte, heeft hij als bijrol de meeste tekst. Op de tweede plek vinden we Janice. En hoe zit het met onze favoriete koffieschenker Gunther? Hij was maar liefst in 150 van de 236 afleveringen te zien, maar qua tekst belandt hij pas op plek 13.

‘I got off the plane’

Honderden afleveringen dus, maar hoe bepaal je een favoriet? Beslist.nl legde het voor aan gemiddeld 3000 mensen en zij hebben een Top 3 gekozen. Op de derde plek met een cijfer van 9,5 staat The One with the Embryos. Met een 9,7 staat The One Where Everybody Finds Out op de tweede plek. Phoebe’s iconische zin “My eyes!!!” mocht niet ontbreken in deze Top 3. Op de eerste plek vinden we The Last One. We wilden natuurlijk allemaal weten of Rachel uit het vliegtuig was gestapt. Onze eigen ranking van de beste Friends-afleveringen zag er net wat anders uit.

Check hieronder nog meer feitjes uit het onderzoek van beslist.nl:Infographic: Friends door beslist.nl

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: