Arjen Lubach van Zondag met Lubach in smoking

Het YouTube-account van Lange Frans is verwijderd. Anders dan je misschien zou denken is Arjen Lubach, die in zijn tv-programma Zondag met Lubach aandacht besteedde aan de rapper, daar helemaal niet zo blij mee!

"Ik ga nu huilen"

YouTube besloot het kanaal van complottheorieverspreider Lange Frans te verwijderen ’wegens herhaalde of ernstige schendingen van onze communityrichtlijnen’. Op Twitter deelt de rapper een screenshot van de melding. “Mijn hele YouTube account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal. Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen,” schrijft Lange Frans. Vervolgens richt hij zich tot Arjen Lubach: “Arjen Lubach bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YouTube in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag...”

Article continues after the ad

De fabeltjesfuik van Arjen Lubach

Arjen besteedde in de afgelopen editie van het afzwaaiende Zondag met Lubach aandacht aan wat hij de ’fabeltjesfuik’ noemde. De social media-algoritmen die ervoor zorgen dat mensen steeds dieper wegzinken in nepnieuws en complottheorieën. Uiteraard kwam ook Lange Frans, die laatst nogal omstreden uitspraken deed, aan bod! Arjen riep YouTube op om actie te ondernemen. Het gaat de presentator echter te ver dat het platform nu het héle kanaal van Lange Frans verwijderd heeft: “Hee @YouTube zet die muziek terug!” Arjen ziet in de verwijdering het bewijs dat "censuur" niet de oplossing is en vaak verkeerd wordt toegepast.

P.S. Uiteraard heeft de beslissing van YouTube helemaal niets met de uitzending van Zondag met Lubach te maken. Lange Frans heeft simpelweg de regels van het bedrijf overtreden en ondervindt daar nu de gevolgen van.

P.P.S. We zijn stiekem vooral benieuwd naar wat Maxim Hartman van de ophef vindt