Youp van t Hek

We weten al vrij lang dat cabaretier en columnist Youp van 't Hek niet veel moet hebben van uithaalmachine Angela de Jong. Hij waarschuwde eerder al voor Angela-overkill op tv en grijpt een interview met Veronica Magazine aan om een sneer uit te delen aan de alom aanwezige tv-columniste!

Article continues after the ad

Een paar maanden geleden kwam er ook al een anti-Angela-geluid uit Youp dus deze nieuw sneer komt niet uit de lucht vallen. Veronica Magazine komt deze week met een speciale uitgave over vertrutting in Nederland. Hierin zit ook een onderzoek waarin Nederlanders gevraagd wordt naar topless zonnen of blote vrouwen op tv: kan dat nog? Youp van 't Hek geeft ook zijn ongefilterde mening en sleept Angela erbij.

Koningin van de alledaagsheid 

Volgens Youp zijn er veel vormen van vertrutting. "Mensen die voor de kijkcijfers vreemdgaan op een heet met alcohol overgoten eiland vind ik wel het treurigst", begint Youp. "Vooral de kijkers naar die treurigheid. Maar Oranje-supporters in een stadion vind ik ook heel erg. Net als zwangere yogaklanten op een veldje in een park." En, daar is ze: ook het fenomeen Angela de Jong is volgens de cabaretier één en al vertrutting. "En laat ik vooral Angela de Jong niet vergeten, de koningin van de alledaagsheid."

Youp doet niet aan vertrutting

Youp is van mening dat je iedere grap nog moet kunnen maken en hij lacht zelf dan ook het hardst om "humor die niet past in de huidige tuttige tijdgeest". Hij heeft absoluut geen zin om 'politiek correct' te worden "en dat gaat ook niet gebeuren." "Ik wil over alles een grap kunnen maken, dat is ook mijn vak. Als het maar een leuke grap is. Juist in deze tijd waarin niets meer mag, is er behoefte aan een cabaretier als ik, denk ik." En, nu we het toch over vertrutting hebben: Youp ziet dat er tegenwoordig amper naakt op tv komt, maar daar heeft 'ie samen met zijn vrouw wat op gevonden. "We kijken tegenwoordig in ons blootje. Ter compensatie."