Emilio Estevez in Young Guns uit 1988

Het lijkt erop dat er een tweede vervolg op Young Guns in de maak is. Dat suggereert de schrijver van de westernhits op zijn Twitter-pagina!

Western

In Young Guns (1988) vindt Billy the Kid (Emilio Estevez) met een aantal voormalig criminelen onderdak bij een boer die hen voedsel, werk en onderdak verschaft. Als hun werkgever wordt gedood, openen Billy en zijn vrienden de jacht op de moordenaars. Hoewel de recensenten hun neus ophaalden voor deze gelikte western, groeide Young Guns uit tot een hit. Twee jaar later verscheen zelfs al een vervolg… en het lijkt erop dat we ruim een kwart eeuw later zelfs kunnen uitkijken naar Young Guns III!
 


Billy the Kid

Op het Twitter-account van John Fusco schrijft hij: “Emilio Estevez en ik vinden het te gek dat we opnieuw de krachten hebben gebundeld voor een vervolg in de Billy the Kid-saga. En we kunnen niet wachten om te laten zien waar het heengaat.” Fusco is daarbij niet de eerste de beste; hij tekende als scenarist voor de scripts van Young Guns en het vervolg Young Guns II!

Article continues after the ad

 


Chris Pratt

Om zijn woorden kracht bij te zetten tagt hij ook een groot deel van de originele cast uit de eerste twee films in de tweet, waaronder Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips en Christian Slater. Opvallend genoeg tagt hij ook Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt. Het is dan ook moeilijk te zeggen hoe serieus we deze tweet nu eigenlijk moeten nemen. Het is in ieder geval te hopen dat het geen podcast of nieuw deel in boekvorm betreft, maar een volwaardig vervolg op de geliefde Generatie X-western!