Just Say Yes-actrice Yolanthe Cabau

Yolanthe Cabau heeft haar plekje wel gevonden in Hollywood. Ze ontmoet de ene grote ster na de andere en kreeg zelfs acteertips van niemand minder dan Will Smith.

Yolanthe krijgt namelijk acteerles van Ivana Chubbuck, een coach die onder anderen legendes Halle Berry, The Old Guard 2-ster Charlize Theron en Eva Mendes in haar klas had. “Dit is wel de top van de top”, vertelt Yolanthe in een interview met Veronica Superguide. “De plek waar veel bekende acteurs ook nog steeds komen – want als acteur ben je nooit klaar met leren.

Golden Boy

Zo makkelijk kreeg Yolanthe dat plekje niet. Ze moest zich door een lange procedure zwoegen met stapels formulieren en vijf scènes aan audities. Maar hè, dan heb je ook wat. Golden Boy Will Smith kwam langs in haar klas. “Hij deed een scène, vertelde daar vervolgens over en wij konden hem daarna vragen stellen. Dat is wel iemand tegen wie ik opkijk, niet alleen als acteur, maar ook als mens.

Article continues after the ad

‘Dat is kunst’

De Just Say Yes-actrice leert enorm veel van deze grootheden. “Acteren is meer dan iemand anders spelen. Je moet je in die ander verplaatsen, jezelf uitzetten”, legt ze uit. “Heath Ledger was zo iemand die daar heel ver in ging, die sloot zichzelf maandenlang op in een hotelkamer om de rol van The Joker goed te kunnen spelen. Ik heb daar echt bewondering voor. Dat is kunst.

Het hele interview lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.