Yolanthe Cabau uit Just Say Yes op Netflix

Deze week gaat de Nederlandse romcom Just Say Yes in première bij Netflix. En hoofdrolspeelster Yolanthe Cabau heeft een duidelijke boodschap voor kijkers die hun neus ophalen voor dit populaire genre.

Houterig

Sinds het kassucces van Alles is Liefde uit 2007 is de Nederlandse romcom niet meer weg te slaan uit het bioscoopaanbod. Vaak tot grote ergernis van filmsnobs, die menen dat het genre wordt gekenmerkt door een voorspelbaar plotje, zouteloze grappen en geforceerde gastoptredens van houterig acterende BN’ers. Maar daar hoef je bij Yolanthe Cabau niet mee aan te komen!

‘Creatief proces’

Je kijkt naar een creatief proces van mensen die daar echt hun best voor deden”, vertelt Yolanthe Cabau in een interview met het AD. “Waarom moet je daarover zeuren? Dan kijk je toch naar iets anders?” Cabau is trouwens geen vreemde in het genre. Zo was zij te zien in Nederlandse romcoms als Snowfever, Valentino en F*ck de Liefde.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Jim Bakkum

En nu kan dus ook Just Say Yes aan dat rijtje worden toegevoegd. Hierin speelt Yolanthe een vrouw die al jaren uitkijkt naar haar droombruiloft. Maar dan wordt het huwelijk afgeblazen door haar verloofde. Gelukkig biedt een collega (Jim Bakkum, wie anders?) uitkomst…

Just Say Yes is vanaf vrijdag 2 april te zien op Netflix. Kom alvast in de stemming met onze Top 25 van de beste Nederlandse romantische komedies ooit!