Horrorfilm Saw uit 2004

Binnenkort gaat Spiral: From the Legacy of Saw in première. Maar het is nu al zeker dat het negende deel in de populaire horrorserie een vervolg krijgt!

James Wan

Volgens vakblad Production Weekly zijn de voorbereidingen voor een nieuwe Saw-film in volle gang. De productie van dit tiende deel in de reeks is in handen van Twisted Pictures en Atomic Monster. Die laatste maatschappij is het productiehuis van James Wan, de horrorregisseur die in 2004 aan de wieg stond van de succesvolle horrorfranchise.


Sadistische seriemoordenaar

Bijzonder is dat Spiral: From the Legacy of Saw nog niet eens is uitgebracht. Hierin bundelen twee rechercheurs (gespeeld door Chris Rock en Samuel L. Jackson) de krachten in hun jacht op een sadistische seriemoordenaar. Volgens distributeur Indepent Films draait dit vervolg vanaf 20 mei in de Nederlandse bioscopen. Gezien de huidige coronamaatregelen lijkt ons dat echter een nogal optimistische inschatting.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Groen licht

Het is nog niet bekend of deze nieuwe Saw-film voortborduurt op de slasher met Rock en Jackson, of dat de reeks een hele nieuwe weg inslaat. Hoe het ook zij, de studio heeft blijkbaar genoeg vertrouwen in Spiral: From the Legacy of Saw om groen licht te geven voor een vervolg. En als dat niet genoeg reden is om uit te kijken naar Spiral, weten wij het ook niet meer…