Young Wallander, reeks, Netflix

De Netflix-kijkers mogen zich weer opmaken voor een enorm spannende serie die binnenkort op de streamingdienst verschijnt. In de aankomende Engelstalige serie Young Wallander krijgt het verhaal van de Zweedse detective Kurt Wallander weer een heel nieuw leven. 

Article continues after the ad

De serie Young Wallander neemt de kijker mee naar Zweden, waar Kurt Wallander moet zien te dealen met zijn schuldgevoel. Het lukte de jonge detective namelijk niet om een tiener te redden van een gruwelijke aanval. Maar hij moet deze gevoelens nu wel opzij zetten om een misdaad op te lossen. Is jouw nieuwsgierigheid door deze drie zinnen al gewekt? Bekijk hieronder dan de eerste beelden.

Castleden

Het gaat om een zesdelige Engelstalige serie, maar er spelen uiteraard ook Zweedse acteurs in de hoofdrol. Zo kruipt de Zweedse Adam Pålsson (The Bridge) in de hoofdrol van de jonge Wallander. Verder zijn er rollen voor Richard Dillane (Casualty) en Leanne Best (Cotton Wool) en Ellise Chappell (Mona).

Eerdere reeks

Overigens is het niet de eerste keer dat het verhaal van Wallander (dat gebaseerd is op de succesvolle boeken van Henning Mankell) in een Engelstalige serie wordt verfilmd. Van 2008 tot 2016 speelde Kenneth Brannagh (die je ook hiervan kunt kennen) een oudere versie van deze zelfde hoofdrolspeler in de populaire BBC-serie. Het is voor de streamingdienst te hopen dat hun nieuwe serie net zo goed scoort, want het leverde Kenneth eerder twee Bafta-awards op (én een depressie, maar dat is een ander verhaal).

Wanneer de reeks precies op Netflix te zien zal zijn (en of de oude versie terugkeert), is nog niet bekend. We houden het in de gaten!