De superspannende Spaanse bajes-show Vis a Vis, te zien op Netflix, krijgt alsnog een vijfde seizoen! 

Article continues after the ad

Let op: er volgen spoilers voor Vis a Vis!

Eerder lieten de makers ons nog een beetje in spanning. Seizoen 4, sinds september op Netflix, zou eigenlijk de allerlaatste reeks zijn. En zo konden we in 8 gloednieuwe afleveringen zien hoe de verhalen rond gevangenen Macarena (Maggie Civantos) en Zulema (Najwa Nimri) eindigden. Maar... er komt tóch nog een vervolg! 
 


Vis a vis: El oasis

Eerder vertelden we je al over de spin-off El oasis, waarin Macarena en Zulema centraal staan. Wat blijkt nu? De makers kregen zó veel reacties op seizoen 4 van Vis a Vis, dat ze besloten om de spin-off officieel te veranderen in een seizoen 5. Dat was eerst niet de bedoeling. Want: "We maakten een epiloog waar we van hielden", geeft maker Iván Escobar aan (via RTL Boulevard). "Maar toen kregen we ineens berichten van mensen die zinnen van Zulema op hun lichaam hadden getatoeëerd. Zij vroegen ons om meer."


Zulema en Macarena

Spin-off El oasis blijft overigens wel gewoon zo heten en moet ergens in 2020 naar Netflix Nederland komen, zo verwachten we. Verwacht dus ook dat het écht een Vis a Vis-afsluiter wordt, ook al was seizoen 4 dat in zekere zin ook al. De serie maakt overigens een tijdssprong van 15 jaar. We gaan onder meer zien hoe Macarena en Zulema zich staande houden in de grote boze buitenwereld. Escobar: "We willen iets vertellen dat we nog niet hadden verteld: hoe zijn deze twee personen buiten de gevangenis?"