The Meg 2

Uit de diepste krochten van de oceaan komt… nieuwe informatie over The Meg 2!

The Meg (2018) was een bijzonder succesvolle actiefilm waarin Jason Statham het opnam tegen een oeroude, megagrote reuzenhaai! Het verhaal stelde weinig voor, maar de film was zó spectaculair, en Jason Statham zó… Jason Statham dat The Meg ruim 500 miljoen dollar opbracht.

Al vrij snel na het succes begonnen de gesprekken over een sequel, maar daarna hoorden we weinig nieuws uit de oceaan.

Article continues after the ad

Tot nu! Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat Ben Wheatley The Meg 2 gaat regisseren. Wheatley is bekend van de thriller High-Rise én de thriller Rebecca die deze week op Netflix verscheen. Wheatley zou eigenlijk ook de Tomb Raider-sequel met Alicia Vikander opnemen, maar door de coronacrisis is het onduidelijk wanneer de opnames beginnen. Misschien krijgt The Meg 2 zelfs voorrang!

De eerste Meg werd geregisseerd door Jon Turteltaub: misschien heeft hij nu eindelijk tijd voor een nieuwe National Treasure? Een mens mag dromen (van Nicolas Cage)...

The Meg 2

De sequel op The Meg heet Meg 2: The Trench, en is gebaseerd op de roman The Trench van Steve Alten. In het verhaal onderzoekt duiker Jonas Taylor (Statham) de mysterieuze Marianentrog, die wel 11 kilometer diep is. De expeditie doet onderzoek naar het jong van de reuzenhaai die in The Meg gedood werd, maar in de inktzwarte diepte loeren nog véél meer gevaren (met tanden!).

Het duurde zo lang voor we iets hoorden over de The Meg-sequel dat het leek alsof de film stilletjes geannuleerd was. Dit blijkt gelukkig niet het geval! Wanneer we de film kunnen verwachten is helaas nog onbekend.