Altered Carbon, seizoen twee, releasedatum

Fans van Altered Carbon moeten nog even geduld hebben, maar er is eindelijk een releasedatum bekend! Op 27 februari staat het tweede seizoen van de sciencefictionserie op Netflix. Zo maakten de makers gisteren bekend op Twitter.

Article continues after the ad

Altered Carbon speelt zich af in de vijfentwintigste eeuw. Door de nieuwste technologieën is het mogelijk om na je dood je bewustzijn op te slaan en te downloaden in een nieuw lichaam. Mensen hebben hierdoor het oneindige leven. Elitesoldaat Takeshi Kovacs wordt na zijn dood opnieuw tot leven gewekt als agent om de vermeende zelfmoord van de rijkste man op aarde te onderzoeken.

Rolwisseling 

Opvallend is dat hoofdpersoon Takeshi Kovacs in het tweede seizoen niet meer wordt vertolkt door Joel Kinnaman. Zijn rol wordt overgenomen door Anthony Mackie, die je onder andere kunt kennen als Papa Doc uit 8 Mile en als sergeant JT Sanborn uit de film The Hurt Locker. Dat deze rolwisseling prima mogelijk is, legden we al eerder uit. In het tweede seizoen komt Takeshi - in zijn ultieme poging om zijn oude liefde Quellcrist Falconer te vinden - weer terug op zijn thuisplaneet Harlan's World, waar hij opnieuw op een moordzaak wordt gezet.

Ken je de reeks nog niet? De cast legt je graag nog een keer uit waarom dit je nieuwe Netflix-verslaving kan worden.

Altered Carbon staat op 27 februari op Netflix. Bekijk hieronder de teaser.