Fotograaf
RTL/William Rutten
LEGO Masters 2021

Binnenkort begint het populaire LEGO Masters weer, en dit zijn de eerste beelden. Miljoenen bouwsteentjes, de prachtigste creaties en… enorme rampen op miniatuurschaal!

Het eerste seizoen van LEGO Masters was vorig jaar een enorm succes! Jan en Lola werden gekroond tot de Nederlandse LEGO Masters, en de show werd enorm goed bekeken. Op Tweede Kerstdag was er zelfs een VIP-variant: hoewel deze goed bekeken werd, waren kijkers een beetje bedroefd door het LEGO-niveau van de BN’ers.

Nieuwe ronde LEGO Masters

Da’s verleden tijd! In het nieuwe seizoen binden acht teams van LEGO-maniakken de strijd met elkaar aan. Dat het spannend wordt is nu al duidelijk: de beelden zien er geweldig uit, en we horen al aardig wat bouwwerken instorten…

Article continues after the ad

Het nieuwe seizoen van LEGO Masters heeft een nieuwe hoofdjury: Brickmaster Jonathan Bennink. Waarom dat precies is, is niet bekend maar vorig seizoen werd er best vaak kritiek geuit op de Brickmaster.

Domineert de Brickmaster wéér LEGO Masters?

Als hoofdjurylid kan de Brickmaster opdrachten uitdelen aan kandidaten én is hij de enige die bepaalt wie er naar huis gaat… Volgens sommige kijkers was de rol van de Brickmaster té belangrijk, en kon hij de uitslag zelfs manipuleren.

Of de rol van de Brickmaster een béétje ingetoomd wordt zien we vanaf 13 maart, om 20:40 uur op RTL4. Vlak daarna begint de nieuwe Wie is de Mol?-achtige show De Verraders. Dat wordt een puik tv-avondje!