De spannende thriller You is al vergeleken met Riverdale, Gossip Girl en Pretty Little Liars. Goed nieuws: Netflix heeft de rechten gekocht, waardoor we in Nederland binnenkort óók mee kunnen kijken!

Article continues after the ad

In You valt de geniale bedrijfsleider van een boekenwinkel als een blok voor de mooie Beck (Elizabeth Lail, Anna uit Once Upon A Time). Joe, gespeeld door Penn Badgley (Gossip Girl), begint al snel rare trekjes te vertonen. Hij bestudeert de sociale media-profielen van Beck obsessief, en gebruikt de informatie om indruk op haar te maken.

Joe’s obsessie begint gevaarlijke vormen aan te nemen, als hij ontdekt dat Beck helemaal niet zo perfect is als hij dacht. Toch is hij vastbesloten om haar hart te veroveren, en gaat hij letterlijk over lijken! Beck’s vriendin Peach, gespeeld door Shay Mitchell (Pretty Little Liars) vindt Joe maar een enge creep, en probeert hem te ontmaskeren.

September

You is bedacht door Greg Berlanti, die eerder schreef voor o.a. Dawson’s Creek en Arrow. Medebedenker Sera Gamble was twee seizoenen showrunner van The Supernatural. De serie is gebaseerd op de gelijknamige thrillerroman van Caroline Kepnes. In Nederland is het boek verkrijgbaar onder de naam ‘Jij’.

In de Verenigde Staten is You vanaf september te zien op de zender Lifetime. Netflix mag de serie buiten de VS uitzenden; één dag nadat de serie in Amerika te zien is. Het ligt dus voor de hand dat You niet lang daarna in Nederland te checken is!