Home Alone Lego

Heb je altijd al eens je huis willen verdedigen tegen gemene inbrekers, of ben je gewoon megafan van Home Alone? LEGO brengt binnenkort een geweldige nieuwe set: het huis uit de kerstklassieker!

In Home Alone neemt de achtergelaten Macaulay Culkin het op tegen de ‘wet bandits’, die van plan zijn om zijn ouderlijk huis leeg te roven. Met slimme trucs (en bruut geweld) steekt Kevin daar een stokje voor.

De nieuwe LEGO-set is enorm uitgebreid en bevat vijf figuurtjes: Kevin, zijn moeder, de boeven Harry en Marv én de enge buurman met de sneeuwschep. Alle valstrikken uit de film zitten in de set verwerkt. De ‘wet bandits’ krijgen te maken met knikkers, vallende gewichten, gloeiend hete deurknoppen én de gasbrander op ooghoogte.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Grappig (en sadistisch!) detail is dat Harry en Marv meerdere hoofdjes hebben die de meest verschrikkelijke verwondingen tonen. Zo kun je scènes naspelen vóór- en nadat Marvs gezicht gebroken/verbrand is met een strijkijzer.

Kerst met Home Alone!

Het Home Alone-huis is gemaakt van bijna 4000 LEGO-steentjes en kost dan ook een lieve duit: 250 euro. Het enige antwoord dat we daarop kunnen bedenken is: “Keep the change, you filthy animal!”

Voor dat geld hoef je je in de donkere dagen voor Kerst in elk geval niet te vervelen. De Home Alone-set is verkrijgbaar vanaf 1 november. Recent kondigde Disney+ trouwens ook een remake van de geliefde film aan, maar aan de reacties te zien laten we die maar even voor wat hij is