Barack Obama is al 2 jaar President af in de VS, maar tijdens zijn termijn begon hij een jaarlijks lijstje te publiceren van zijn favoriete boeken, muziek en films. Nu hij meer vrije tijd heeft gaat die traditie gewoon door. Dit zijn de 15 favoriete films van Obama!

Article continues after the ad

De ex-president heeft natuurlijk veel meer vrije tijd nu hij niet meer op het nucleaire knopje in de Oval Office hoeft te passen. Maar we hadden niet verwacht ie zóveel vrije tijd zou hebben. Hoe the fuck kan ie tientallen boeken in één jaar lezen? Zoveel heeft onze hele redactie er nog niet verslonden!

Maar natuurlijk zijn we vooral benieuwd naar Obama’s filmsmaak want die blijkt ie zeker te hebben. Van de Marvel superheldenfilm Black Panther tot science-fiction horror Annihilation en het grappige The Death of Stalin. Prima keuzes voor een filmavondje! Dit is de volledige lijst die Obama publiceerde op Facebook.

Becoming van Michelle Obama staat bovenaan de boekenlijst

Obama’s smaak in muziek is al net zo divers. De voormalig president noemt Mary Don’t You Weep van Prince bijvoorbeeld maar ook I Like It van Cardi B. Bovenaan de boekenlijst prijkt de autobiografie van z’n vrouw: “Becoming”. Héél diplomatiek hoor…

De huidige Amerikaanse president, Donald Trump, heeft helaas nog geen eindejaarslijstjes gepubliceerd maar blijven z’n Twitter-account in de gaten houden!