Dune, film
Source
Warner Bros

Warner Bros. dropte vanavond de officiële eerste trailer van de aankomende sciencefictionfilm Dune. Het is nog even afwachten tot 17 december voordat de film echt in de bioscopen draait, maar de eerste beelden beloven alvast heel veel goeds! 

Article continues after the ad

Dune wordt geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival en Blade Runner 2049) en is gebaseerd op de bestseller van Frank Herbert.

Angsten overwinnen

De film draait om de briljante en begaafde jongeman Paul Atreides die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum afreizen om zo de toekomst van zijn familie en volk voor eeuwig veilig te stellen. Maar dat wordt hem niet makkelijk gemaakt. Ondertussen strijden kwaadaardige mogendheden namelijk om kostbare grondstoffen om zo hun menselijke vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen, zullen overleven! Bekijk hieronder de trailer.

Rolverdeling

Eerder wisten we al te melden dat de Guardians of the Galaxy-acteur Dave Bautista de rol van Rabban Harkonnen heeft gescoord in deze aankomende sciencefictionfilm. Nu is die rol - zowel in het origineel uit 1984 als in het gelijknamige boek - vrij klein, maar we weten nooit wat voor bijzondere twist er nu weer aan wordt gegeven! We gaan het afwachten. De hoofdrollen worden in ieder geval vertolkt door Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson en Stellan Skarsgård.

Dune is vanaf 17 december 2020 in de bioscoop te zien!