Geruchten over een nieuwe Dirty Dancing gingen al een tijdje rond, en nu heeft Lionsgate de film ook officieel bekendgemaakt. Wanneer de nieuwe Dirty Dancing verschijnt is niet bekend, maar Jennifer Grey speelt wederom de hoofdrol!

Lionsgate-directeur Jon Feltheimer sprak vandaag met investeerders en aandeelhouders over de toekomst van het bedrijf. Feltheimer onthulde John Wick 5 én maakte bekend dat er een nieuwe Dirty Dancing onderweg is! De nieuwe Dirty Dancing wordt geregisseerd door Jonathan Levine, die je misschien kent van 50/50, Warm Bodies en de comedy Snatched.

Lionsgate maakte nog niet bekend wanneer de nieuwe Dirty Dancing gefilmd wordt, dus de film verschijnt op zijn vroegst eind 2021.

Article continues after the ad

Dirty Dancing was in 1987 een enorme hit! De dansavonturen van Jennifer Grey en Patrick Swayze brachten 200 miljoen dollar op, tegen een piepklein budget. Later werd nog een paar keer geprobeerd om de succesformule te herhalen, maar Dirty Dancing: Havana Nights en (vooral!) de tv-remake werden een stuk minder geliefd.

Dirty Dancing 2?

Online zijn de reacties op het nieuws nogal gemengd! Fans van het origineel zien een nieuw deel op zich wel zitten, maar vragen zich af hoe dit moet zonder Patrick Swayze. Swayze vestigde zich met Dirty Dancing als ster in Hollywood, maar de acteur overleed in 2009, op 57-jarige leeftijd.