Fotograaf
Universal Pictures NL
Don't Breathe 2, trailer

Nu de bioscopen weer open zijn, vliegen de releasedata en nieuwe trailers ons om de oren. Eén daarvan is die van Don't Breathe 2, het vervolg van de horrorsensatie uit 2016. De film laat nu niet lang meer op zich wachten.

Article continues after the ad

Filmmaatschappij Universal Pictures onthulde vandaag dat de film vanaf 19 augustus a.s. in de bioscoop draait.

Van dader naar...

Het spannende vervolg Don't Breathe 2 speelt zich een aantal jaren na de dodelijke overval uit Don't Breathe (2016) af. Norman Nordstrom (Stephen Lang) heeft zich na de heftige gebeurtenissen verstopt in een afgelegen hut, waarin hij een jong meisje opvangt en opvoedt. Hun rustige leven wordt bruut verstoord wanneer een groep criminelen het meisje ontvoert. Verwonderlijk dus, 'The Blind Man' verandert in dit vervolg plots zelf in het doelwit.

Bekijk hieronder de trailer!

 


Enorme verwachtingen

Het is voor regisseur Fede Alvarez (bekend van o.a. Evil Dead) te hopen dat dit vervolg net zo succesvol wordt als de eerste film. Don't Breathe leverde namelijk wereldwijd zo'n 150 miljoen dollar op, terwijl de film uiteindelijk maar 10 miljoen kostte. Hoewel fans stiekem eerder zaten te wachten op een vervolg van Evil Dead, zo bleek uit een poll op zijn social media, liet dat hem niet weerhouden. "Ik heb nu geleerd dat ik beter mijn kop kan houden wat betreft dat soort dingen", aldus Alvarez in een interview. Lees er hier meer over.

Don't Breathe 2 is vanaf 19 augustus in de bioscoop te zien! Bekijk hier ook alvast welke titels je in juli kunt bewonderen