Songfestival, film, Eurovision, Netflix

We moesten het tot op heden doen met een hilarische videoclip, maar sinds vandaag is er ook een trailer van Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Eén ding is duidelijk: IJsland gaat er alles aan doen om het Songfestival te winnen.

Article continues after the ad

Vergeet de IJslandse band Gagnamagnið die dit jaar op het Songfestival had moeten staan, want Lars (Will Ferrell) en Sigrit (Rachel McAdams) zijn daar om iedereen te overtuigen. Het duo dat bekend is onder de naam Fire Saga heeft er jarenlang van gedroomd, maar dit jaar mogen ze eindelijk IJsland vertegenwoordigen op het Eurovisie Song Contest. Helaas blijken hun landgenoten iets minder enthousiast. "Heel IJsland ziet ons als een grap", horen we 'Lars' al in de trailer zeggen. Zelfs zijn vader - gespeeld door Pierce Brosnan - ziet het niet zitten. Bekijk hieronder de eerste beelden.

 

Bekende gezichten

Pierce Brosnan is trouwens niet de enige die een bijrolletje in deze film heeft gescoord. Eerder werd al onthuld dat onder andere Dan Stevens, Demi Lovato en talkshow-host Graham Norton (die dit jaar ook opdook in Eurovision: Europe Shine a Light) in de film te zien zullen zijn. Wij hebben de Songfestivalkriebels na het zien van de bovenstaande beelden al helemaal te pakken. 

Jij ook? Eurovision Song Contest: The Story of Fire Sage verschijnt op 26 juni op Netflix!