Na tien X-Men-films mag je je afvragen: valt er nog nieuw terrein te verkennen? Als het aan de producers ligt wel: spin-off The New Mutants wordt een horrorfilm.

Article continues after the ad

Stephen King meets John Hughes

The New Mutants wordt anders dan alle andere X-Men-films. “We maken een volwaardige horrorfilm binnen het X-Men-universum. Er zijn geen kostuums. Er zijn geen superschurken. We gaan iets heel, heel anders doen”, aldus regisseur Josh Boone. Volgens de filmmaker gaat het een aparte combi worden tussen Stephen King en het werk van John Hughes, die onder andere The Breakfast Club en Ferris Bueller’s Day Off regisseerde.

Maisie & Anya

Game of Thrones-actrice Maisie Williams en Split-actrice Anya Taylor-Joy zijn vorig jaar gecast als Wolfsbane en Magik. Voor de leken: Wolfsbane is een chick die op commando in een wolf kan veranderen en Magik kan toveren en teleporteren. Over het plot van de film is verder nog niks bekend. Gisteren werd ook bekend dat Daredevil-actrice Rosario Dawson een rol krijgt in de film.

R-Rating

Regisseur Boone ken je waarschijnlijk van tienerfilm The Fault in Our Stars. Hoe Boone een X-Men-horror voor zich ziet, is nog even de vraag. De richting die hij wil inslaan past in ieder geval binnen de strategie die de studio aanhoudt na het succes van Deadpool en Logan. Net als deze titels bestaat de kans dat The New Mutant een R-Rating krijgt: een film voor 16 jaar en ouder.