De langverwachte serie Legion, gebaseerd op het personage uit de Marvel stripreeks X-Men met Dan Stevens (bekend van Downton Abbey en binnenkort te zien als de prins in Beauty and the Beast), is vanaf 9 februari te zien in Nederland op FOX!

Article continues after the ad

Psychiatrische patiënt...

David Haller denkt dat hij gek is. Hij heeft bizarre visioenen en is vaste gast bij psychiatrische ziekenhuizen. Als dertiger is hij slaaf geworden van het ziekenhuisregime: ontbijt, lunch, avondmaal, therapie, medicatie, slaap. De stilte waarin hij zich hult wordt meer dan opgevuld door zijn praatgrage vriendin Lenny (Aubrey Plaza, bekend van Parks and Recreation en Scott Pilgrim vs. The World), wiens mateloos optimisme niet getemperd kan worden door haar levenslange alcohol- en drugsverslaving.

Davids aangenaam verdovende routine wordt volledig op zijn kop gezet door de oogverblindend mooie nieuwe patiënte Syd (Rachel Keller, bekend van Fargo). Na een introductie waar de vonken letterlijk vanaf spatten wordt David geconfronteerd met de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft misschien toch echt zijn.

...of mutant?

David ontsnapt uit de instelling om zijn toevlucht te zoeken bij zijn zus Amy (Katie Aselton, The Gift). Haar bezorgdheid voor haar broer blijkt niet groot genoeg om haar perfecte leventje op het spel te zetten, dus stuurt ze David door naar therapeut Melanie Bird (Jean Smart, recent te zien in The Accountant). Samen met haar team van specialisten onthult ze de ware krachten van David, die een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden ziet opengaan. Hij blijkt een mutant te zijn.

Emmy en Golden Globe winnaars

Legion is het nieuwe geesteskind van Noah Hawley en John Cameron, twee van de executive producers van de Emmy en Golden Globe winnende reeks Fargo. De reeks is een co-productie van FX Productions en Marvel Television. Dat belooft dus veel goeds!

Legion is vanaf 9 februari elke donderdag te zien om 22:00 uur op FOX.