X-Men was altijd al een succes, maar toch is Dark Phoenix officieel een grote domper. Nu de film niet meer in de bioscoopzalen draait, zijn de inkomsten geteld. Met een opbrengst van ruim 252 miljoen dollar is de laatste X-Men het slechtst presterende deel van de filmserie.

Article continues after the ad

Geen verlies 

Na de premiere van de film werd verwacht dat het rond de 100 miljoen dollar verlies zou lijden. Zo ver is het gelukkig niet gekomen, met een productiebudget van 200 miljoen dollar is er geen verlies geleden. De X-Men-film Days Of Future Past, die nog maar vijf jaar geleden uitkwam, leverde drie keer zoveel op als X-Men: Dark Phoenix. We hebben wel weer nieuwe hoop nu Marvel de franchise overneemt. 

Geen succes, wel excuus

De oorzaak van de flop ligt vooral bij regisseur Simon Kinberg. Door gebrek aan communicatie werd de verfilming van het script erg rommelig. Kinberg biedt in ieder geval wel zijn excuses aan. “Het is duidelijk een film die geen connectie kon maken met het publiek dat de film niet ging zien, maar ook niet met het publiek dat de film wél ging zien, en dat laatste is mijn schuld.” Helaas wordt de film daar niet beter van.