Mocht je nog geen vakantieplannen hebben én een verstokte X-Files-fanaat zijn, dan hebben we de perfecte lastminute-bestemming voor je: Vancouver. Vandaag starten daar de opnames voor de elfde reeks van The X-Files.

Article continues after the ad

Mulder & Scully

David Duchovny en Gillian Anderson kruipen opnieuw in de huid van FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully. Ze arriveerden afgelopen weekend al in Vancouver, zoals te zien is in een reeks mysterieuze tweets van de twee. 

Je hoeft je niet te haasten om een trip naar Canada te plannen, naar verluid duren de opnames van het 10-delige nieuwe seizoen tot de kerstdagen. 

Girl Power

Gelijktijdig met de start van de productie van het elfde seizoen hebben de makers van The X-Files onthult dat twee van de tien afleveringen door vrouwen geregisseerd zullen worden. Vorige maand ontstond er nog ophef omdat enkel mannen verantwoordelijk waren voor de scripts. Ook Gillian Anderson mengde zich toen in de discussie. 

The X-Files keerde vorig jaar terug met zes nieuwe afleveringen op FOX. Wanneer de tien afleveringen van het elfde seizoen te zien zullen zijn is nog niet bekendgemaakt.