Chucky in Child's Play

Inwoners van de Amerikaanse staat Texas kregen van de politie een spookachtig bericht. Er werd gevraagd om uit te kijken naar een pratende pop met een levensgroot mes! Chucky, is that you!?

Als een kind vermist raakt is het belangrijk om het zo snel mogelijk terug te vinden! Hiervoor kunnen opsporingsinstanties een Amber Alert verzenden, zodat veel mensen tegelijk geïnformeerd worden.

In de Amerikaanse staat Texas kregen mensen afgelopen vrijdag een… heel bijzonder Amber Alert. De politie liet weten op zoek te zijn naar ene Glen: een jongetje dat was ontvoerd door zijn vader… Chucky!

Article continues after the ad

De verdachte was ongeveer één meter hoog, droeg een blauwe tuinbroek en een gekleurde trui én liep rond met “een groot keukenmes.” Zo kennen we Chucky inderdaad uit de verschillende Child’s Play-films!

Politie op zoek naar Chucky

Inwoners van Texas ontvingen maar liefst drie(!) mailtjes waarin de Department of Public Safety (DPS) ze vroeg om uit te kijken naar de speelgoedpsychopaat en zijn zoon. Volgens de DPS was de oproep bedoeld om het systeem te testen, maar door een menselijke fout werden de Amber Alerts een paar keer écht verstuurd. De bovennatuurlijke dreiging leidde niet tot paniek: inwoners van de staat konden er wel om lachen óf waren een beetje geïrriteerd door de Chucky-spam.