Wulf, Beste Zangers

Beste Zangers draaide gisteravond niet alleen om het repertoire van zanger Wulf, maar ook om zijn bijzondere levensverhaal. De muzikant deelde namelijk een verhaal dat tot op heden nog onbekend was voor het grote publiek.

Article continues after the ad

Niemand kijkt meer op van wat tranen in het muziekprogramma Beste Zangers. Alleen kwamen de tranen gisteren eerder van het levensverhaal van zanger Wulf dan van één van de optredens.

Ontslagen

Als Nick Schilder vraagt hoe de jeugd was van Wulf had hij vast het antwoord niet kunnen bedenken. "Ik was een verlegen puber, ik heb het niet makkelijk gehad", onthulde Lieuwe Albersma zoals Wulf echt heet. "Op een gegeven moment werd mijn vader ontslagen, onterecht, en toen ontstond er een financieel gat. Mijn ouders konden uiteindelijk niet meer rondkomen, we zijn toen het huis uit geschopt." 

Traumatische ervaring

Het gezin had vanaf dat moment geen dak meer boven hun hoofd. "Er zijn opvangcentra, maar mijn ouders wilden niet met het hele gezin, ik heb twee broers en een zusje, in een gymzaal slapen. Gelukkig konden we bij mijn oma terecht. Daar hebben we drie maanden gewoond."  Wanneer hij erover praat, ziet hij het weer voor zijn neus gebeuren. "Je spullen worden in een container gegooid, je mag alleen het belangrijkste verzamelen, alles wat je handen kunnen dragen. Als je ziet hoe dat gaat, de hele inboedel was gewoon kapot. Zo gevoelloos." 

Bijzonder nummer

Eén van de dingen die hij nog wel kon redden, was een klein radiootje waarmee hij het nummer A new day has come van Celine Dion grijs kon draaien. En daar werd natuurlijk op ingespeeld! Diggy Dex vertaalde het liedje naar het Nederland en gaf er speciaal voor Wulf zijn eigen draai aan. Beluister hieronder het resultaat.

Mooie reacties

Na deze bijzondere onthulling van Wulf en het krachtige optreden van Diggy Dex stroomde Twitter over met steunbetuigingen. "Stoer van je Wulf om je zo kwetsbaar op te stellen en wat gun ik het jou dat het je nu goed gaat", laat een Twitteraar weten. "Moedig wat Wulf vertelt over hoe hij met ouders en gezin uit huis moest vanwege huurachterstand en hun spullen in een container werden gegooid. Toch een nieuwe dag." Lees hieronder meer reacties! 

 

Beste Zangers gemist? Bekijk hier de aflevering terug.