Winona Ryder en Keanu Reeves promoten op het moment hun nieuwste romcom Destination Wedding. Tijdens een interview over de film bekende Winona Ryder dat ze in 1992 mogelijk getrouwd is met haar tegenspeler!

More content below the advertising

Het duo speelde in Bram Stoker’s Dracula het echtpaar Jonathan en Mina Harker, en het sluiten van hun huwelijk is ook te zien in de film. Volgens Ryder ritselde regisseur Francis Ford Coppola een échte Roemeense priester voor de scène, die werd gehouden in een kerk in Los Angeles.

De twee hebben natuurlijk geen hele papierwinkel ingevuld voor deze scène, dus voor de wet is het duo helemaal safe.

Maar dan!

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Als onze godsdienstlessen van de middelbare school ons niet in de steek laten, zien we in Bram Stoker’s Dracula een Orthodoxe bruiloft (de hoofddeksels, het gezamenlijk drinken van wijn). Net als in de Katholieke Kerk, sluit je een Orthodox huwelijk voor God; de Gemeentelijke Basisadministratie is voor de kerk maar een formaliteitje!

Als Keanu Reeves en Winona Ryder de hele huwelijksceremonie hebben doorlopen voor Bram Stoker’s Dracula, dan zijn ze wat de Orthodoxe Kerk betreft waarschijnlijk écht getrouwd. In principe geldt zo’n overeenkomst voor eeuwig, dus mocht de Orthodoxe Kerk het bij het rechte eind hebben, dan zullen Ryder en Reeves in het hiernamaals eeuwig bij elkaar zijn. Als... je erin gelooft, tenminste.

Het duo werkt vrij regelmatig samen! Naast Dracula (1992) speelt het duo samen in A Scanner Darkly (2006) en The Private Lives Of Pippa Lee (2009). De twee hebben elkaar in elk geval weer gevonden in hun nieuwste film: Destination Wedding. Frank (Reeves) en Lindsay (Ryder) reizen samen naar het huwelijk van een gemeenschappelijke vriendin. Eigenlijk kunnen de bruid, hun familie en vrienden en elkaar niet uitstaan, maar door de wederzijdse haat lijkt er toch iets moois op te bloeien.

Destination Wedding draait vanaf 20 september in de bioscoop.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.