John Cena
John Cena

John Cena heeft voor online ophef gezorgd door op zijn Instagram te suggereren dat hij Captain America gaat spelen. We weten dat Chris Evans na het volgend jaar te verschijnen Avengers 4 het schild erbij neerlegt, maar zou Marvel nu al bezig zijn met een opvolger??

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Cena (@johncena) on

 

Veelgevraagd komisch acteur

Voordat Chris Evans gekozen werd voor de rol van Steve Rogers liepen fans van Cena uitgebreid online campagne te voeren om Marvel te overtuigen dat ze deze worstelheld als Captain America moesten kiezen. Op dat moment had deze spierenbundel echter alleen een paar straight-to-dvd films op zijn naam, dus kwam hij nooit serieus in aanmerking. Inmiddels zijn we dik acht jaar verder en is de show-worstelaar hard op weg een veelgevraagd komisch acteur te worden met rollen in Trainwreck, Blockers en de Daddy's Home-films. Deze Kerst is hij in een grote rol te zien in de Transformers-film Bumblebee. Maar of hij dan meteen zo'n grote rol als Captain America zal bemachtigen? Waarschijnlijk is er iets anders aan de hand.

Article continues after the ad

The U.S.Agent

In alle Captain America- en Avengers-films tot nu toe zijn zowat alle beroemde personages uit de Captain America-comics de revue gepasseerd; Peggy Carter, The Red Skull, The Falcon, The Winter Soldier, Crossbones, Helmut Zemo, noem ze maar op. Een grote naam ontbreekt nog en dat is de U.S.Agent. Dit was een lompe redneck genaamd John Walker, die door de Amerikaanse regering als een plaatsvervangend Captain America werd aangewezen toen Steve Rogers uit protest tijdelijk zijn functie neerlegde. Toen Rogers het schild weer oppakte ging Walker verder als surrogaat-Captain America onder de naam U.S. Agent.

John Cena vs. Winter Soldier en Falcon?

Vorige week maakte Marvel bekend dat Captain America’s twee trouwste vrienden Bucky "The Winter Soldier" Barnes en Sam "The Falcon Wilson" hun eigen mini-serie krijgen. Het zou dus zeer goed mogelijk zijn dat zij het hierin aan de stok krijgen met The U.S.Agent. En voor John Cena zou deze rol de mooist mogelijke troostprijs zijn nadat hij de rol van Cap destijds niet kreeg. Enkele Twitterende Marvel-fans wezen er een paar jaar geleden al op dat Cena een ideale U.S.Agent zou zijn, en één creatieveling heeft al zijn eigen artwork gemaakt, wat je hierboven ziet.