Al meer dan een jaar houden we jullie juichend op de hoogte van alle ontwikkelingen rond RoboCop Returns,  de geplande sequel op de science fiction-klassieker uit 1987 die net zo rauw en grof belooft te worden als het origineel. En hier hebben we dan eindelijk nieuwe beelden van RoboCop! Het gaat echter niet om beelden van de film, maar een nieuwe reclame-campagne voor Fastfoodketen KFC. De schietgrage cyborg is in deze spotjes de nieuwe mascotte van Kentucky Fried Chicken, en hij is zowaar uitgedost als oprichter Colonel Saunders, compleet met snor, sik en bril. Hij heet dan ook Colonel RoboCop:

Article continues after the ad

 

PR-probleem voor nieuwe film

Ook al zou je denken dat het hier om een parodie van Saturday Night Live of Funny or Die gaat, toch blijkt het om een echte campagne te gaan. Het lijkt erop dat acteur Peter Weller, die de iconische rol van de cyborg-agent speelde, de stem heeft ingesproken voor deze commercials. Het management van de acteur wil alleen bevestigen dat hij inderdaad betrokken is bij de reclamespots, maar zegt niet hoe. Robocop Returns-Regisseur Neill Blomkamp, die met deze film de nare bijsmaak van de remake uit 2014 moet wegspoelen, erkent dat deze campagne een PR-probleem vormt voor de nieuwe film.

 

Het gaat ook nog eens om een hele rits spotjes, de een nog flauwer dan de andere. Maar omdat ze stuk voor stuk zo bizar zijn laten we ze toch allemaal even zien.

 

 

 

Van Kentucky naar Zweden

En waarom kiest KFC dan wel voor RoboCop? Dat wordt uitgelegd in deze zogenaamde achtergrondvideo, waarin RoboCop het geheime recept van Colonel Saunders naar een ondergrondse bunker in Zweden moet brengen (waarom heeft een bedrijf uit Kentucky een geheim hoofdkantoor in Zweden?)

 

Koreaanse Kipreclame

Het is niet de eerste keer dat RoboCop in een kipcommercial te zien is: in de jaren tachtig was de iconische robotagent ook al te zien in een Koreaans reclame dat nog maffer is dan alle bovenstaande spotjes: