Er is opnieuw veel ophef rondom Netflix en Bird Box. De streamingsdienst heeft voor de tweede keer beelden van een dodelijke treinramp uit 2013 in het Canadese Lac-Mégantic gebruikt. Deze keer dus in de populaire film Bird Box

Article continues after the ad

Bird Box gaat over een monster dat mensen zelfmoord laat plegen als ze naar hem kijken. Aan het begin van de film zie je op televisie allerlei beelden van massale zelfmoorden. De Canadese media herkenden daar de treinramp uit 2013 in, waarbij er 47 mensen omkwamen. Netflix liet in een reactie weten dat het waar is, maar ze de beelden niet gaan verwijderen uit de film. Ze kochten het namelijk bij een bedrijf dat non-stop stock footage aanbiedt. Eerder gebruikte Netflix de beelden van deze treinramp in het derde seizoen van de serie Travelers.

YouTube wil ervan af

Een paar weken terug waarschuwde Netflix iedereen om The Bird Box Challenge niet uit te voeren. Toch blijven mensen het doen, met nu al het eerste auto-ongeluk. Een zeventienjarig meisje uit Utah ging geblinddoekt achter het stuur zitten, wat al snel voor een aanrijding zorgde. Gelukkig raakte er niemand gewond! YouTube laat weten dat ze vanaf nu video’s met gevaarlijke challenges, zoals The Bird Box Challenge, Cinnamon Challenge en de Fire Challenge, van het platform verwijderen. Dit zetten ze ook duidelijk in de gebruikersregels van YouTube.