De Bond tegen het vloeken opent de aanval op De Luizenmoeder. De serie 'misbruikt' Jezus' naam en dat valt de bond zwaar, zo schrijft ze in een open brief aan Avrotros.

Article continues after the ad

Tja, iets doen tegen het gescheld in De Luizenmoeder is natuurlijk dweilen met de kraan open, maar dat weerhoudt De Bond er niet van om het tóch te proberen. Dapper! Wij genieten ondertussen nog even van de fantastische eerste beelden voor seizoen 2.
 

 

En nu?

Nou, Avrotros, de omroep die De Luizenmoeder uitzendt, gaat niet opeens vanalles aanpassen, zo reageert ze aan het AD. De opnames voor het tweede seizoen zitten er al op. Ook wil de omroep uiteraard géén censuur vooraf.   
           

Jezus

De Bond pleit voor een ‘mooier taalgebruik’ en vindt dus onder meer dat Jezus’s naam heilig is (joh). “De naam van Jezus wordt meerdere keren op een vernederende en respectloze toon genoemd”, zo staat in de open brief. “Dit wordt door een groot aantal mensen als pijnlijk, onnodig en kwetsend ervaren.”  
 

 

Overigens vindt de bond De Luizenmoeder best leuk: “eerlijk is eerlijk, het concept is goed en het is een leuke hilarische serie”. Nou, gelukkig maar! De Luizenmoeder seizoen 2 start zondag om 20:25 op NPO 3.