Alle drie de juryleden die al jaren te zien waren bij MasterChef Australia stoppen ermee en zijn niet terug te zien in het volgende seizoen. Veel fans zijn in shock, en wij ook wel een beetje. 

Article continues after the ad

Hoe!? Waarom!?

Kijk, wij vonden MasterChef Australia een fantastisch programma (lees hier waarom MasterChef Australia het beste tv-programma is). De juryleden George Calombaris, Matt Preston en Gary Mehigan deden het heel anders dan de schreeuwlelijkerds zoals Gordon Ramsay (al waren we dol op zijn beledigingen). Ze waren het gezicht van die show, dus wat is hier gebeurd? 

Geen deal

Dezelfde avond als de finale van seizoen 11 MasterChef Australia maakte de netwerkbaas het nieuws bekend dat ze niet uit de onderhandelingen waren gekomen, 'despite months of negotiation'. Gary, George en Matt werden bedankt voor hun 11 jaar trouwe dienst. En toen wat het klaar. 

Afscheid

De drie mannen lieten via social media weten dat ze inderdaad niet tot een overeenkomst hebben kunnen komen met hun werkgever. Dat doet meteen een belletje rinkelen dat het geboden bedrag te laag zou zijn, maar dat spreken de mannen tegen. 

Relletje

Het stoppen met de juryleden komt na het bericht dat MasterChef Australia jurylid Calombaris zijn personeel onderbetaald had (hij heeft meerdere restaurants). En dat ging om een totaalbedrag van 7,8 miljoen dollar (!). Niet zo sjiek als je zelf behoorlijk rijk bent geworden dankzij trouwe kijkers die denken dat je een toffe peer bent. 

Come cook with us

Ondanks vele spijtbetuigingen van zijn kant waren veel Australiërs hier niet over te spreken, en hij verloor wat leuke klussen. Zo werd het contract tussen hem en een toerisme bureau verbroken, waar hij het gezicht was van culinaire reizen. Er werd gesuggereerd dat hij misschien beter ook met MasterChef kon stoppen, maar dat deed hij niet. Tenminste, niet daarom.

Wie vervangen de drie?

Al snel ging online de speculatiemolen draaien. Want wie zouden nu de nieuwe juryleden van MasterChef Australia worden? Onder de vele namen zit onder andere Maggie Beer, die al eerder in het programma zat.

Jep, dat ziet er goed uit. We gaan de mannen missen en hopelijk wordt de nieuwe jury net zo charmant.