Storm Troopers Wreck it Ralph
Storm Troopers Wreck it Ralph

Ook zal zit er in de trailer van Wreck-it Ralph 2: Ralph Breaks the Internet een scène waarin Vanellope achterna gezeten wordt door Storm Troopers, toch blijkt dat de makers van de film erg op moest passen met verwijzingen naar Star Wars. Een cameo van Kylo Ren mocht van Disney namelijk niet doorgaan.

Kleinzerige Kylo
Co-regisseur Rich Moore vertelde in een interview met IGN Amerika dat ze een scène hadden bedacht waarin we de Star Wars-schurk zouden zien als een verwend kleinzerig kind, eigenlijk net zo als we hem in The Force Awakens en The Last Jedi zagen dus. Dat bleek zustermaatschappij Lucasfilm geen goed idee te vinden: “Ze zeiden: ‘We willen liever niet dat jullie hem laten zien als een verwend kind. Hij is wel onze grote schurk, weet je, dus we zouden het niet zo tof vinden als jullie dat doen’. Dus we hebben ddat naar gerespecteerd”, aldus de filmmaker.

Undercover Boss
De beslissing is opvallend aangezien Kylo Ren-acteur Adam Driver zelf al een paar jaar terug op briljante wijze de draak heeft gestoken met zijn personage in een legendarische Saturday Night Live-sketch. Hierin zien we de driftige Sith Lord in een aflevering van Undercover Boss, maar door zijn lichtgeraaktheid en zijn grote ego krijgen zijn werknemers al heel snel in de gaten wie hun nieuwe collega is.

Article continues after the ad

Wreck-it Ralph 2: Ralph Breaks the Internet zet vanaf 12 december de bioscopen op stelten.