Twan Huys zit in een vrije val waar geen eind aan lijkt te komen. Met slechts 188.000 kijkers voor de RTL Late Night van gisteren scoorde hij een diepterecord. Gaat 'ie de Kerst wel halen? 

Het kijkersaantal dook gisteren voor het eerst in de geschiedenis van RTL Late Night onder de 200.000 kijkers. Zelfs onder Humberto Tan, die nota bene door slechte kijkcijfers moest wieberen, scoorde de talkshow nog gemiddeld 300.000 kijkers. Grote concurrent Pauw deed het rond dezelfde tijd op NPO 1 stúkken beter: daar zaten maar liefst 972.000 (!) mensen naar te kijken.
 

Neerwaartse spiraal

Huys zit dus nogal vast in een neerwaartse spiraal. Het begon al niet lekker toen hij er bij de eerste uitzending al een traditie uitgooide. Ondanks spraakmakende gasten, zoals pornoster Stormy Daniels, wil het maar niet lukken. De rel rond blokkeerfriezin Jenny Douwes en Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet helpt natuurlijk ook niet. Ophef is dus géén garantie voor kijkers. 

Humberto 

Hoe zal Humberto Tan zich in hemelsnaam voelen? RTL schopte hem met veel meer kijkers tóch van zijn talkshowstoel. Zijn reactie op Huys' horror-kijkcijfers was nog vrij netjes. "Dit is voor niemand leuk", zo vertelde hij.

Article continues after the ad