The Crown, seizoen 4

We hebben er even op moeten wachten, maar sinds vorige week kunnen we eindelijk genieten van het langverwachte vierde seizoen van The Crown. Hoewel de meeste lekker zwijmelen bij alle heerlijke scènes draagt niet iedereen de serie op handen!

Article continues after the ad

Verschillende Britse politici, royaltydeskundige en zelfs een goede vriendin van Prins Charles trekken na het zien van de afleveringen aan de bel via Daily Mail.

Disclaimer toevoegen

Onder anderen Lady Glenconner, de goede vriendin van Prins Charles en tevens voormalig hofdame van prinses Margaret, Downton Abbey-regisseur Julian Fellowes en voormalig minister van Cultuur Karen Bradley hebben zich over de reeks uitgelaten. Volgens hen wordt er hier en daar gedraaid met de waarheid, en dat kan echt niet. "Er moet in een disclaimer duidelijk gemaakt worden dat dit niet de realiteit is. Sommige scènes zijn verdraaid", laten ze weten.

Gevolgen voor de monarchie

Mocht Netflix daar - om wat voor reden dan ook - niet aan willen, zou dat weleens flinke gevolgen kunnen hebben, zo denkt baron Richard Dannatt. "Dit kan de toekomst van de monarchie schade toebrengen", waarschuwt hij. Ook Earl Spencer, de broer van prinses Diana, zit niet met een grote glimlach voor de buis. Hij liet eerder al weten ongemakkelijk te worden van bepaalde scènes van zijn zus. "Ik ben bang dat kijkers zullen vergeten dat dit fictie is." 

Nog geen reactie

Of Netflix en The Crown-maker Peter Morgan iets met deze kritiek gaan doen, is nog niet duidelijk. Ze hebben namelijk nog niet gereageerd op alle kritieken. Tot dusver kunnen we dus nog genieten van alle avonturen van prinses Diana en prins Charles en de moeilijke verhoudingen tussen de Queen en voormalig premier Margaret Thatcher zónder disclaimer.

Lees hier alles dat je nog moet weten over de vierde reeks. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan hier onze recensie!

The Crown seizoen 4 staat op Netflix