Afgelopen week verscheen eindelijk de beruchte documentaire Fyre: The Greatest Party That Never Happened op Netflix. Hierin zien we hoe het festival vreselijk in de soep loopt. Op internet is het een hele hype, waardoor het nu al de meest besproken docu van het jaar is. De rechtszaak is momenteel nog bezig. Volgens New York Post kunnen Kendall Jenner, Bella Hadid en Hailey Bieber mogelijk opgeroepen worden als getuigen.

Article continues after the ad

Kendall was één van de influencers die het festival in 2017 flink promootte op Instagram. Ze suggereerde onder andere dat Kanye West misschien zou komen optreden. Uit de rechtbankpapieren blijkt dat ze hier maar liefst 300.000 dollar voor kreeg van Fyre Festival. Het modellenbureau IMG, waar Hailey en Bella een contract bij hebben, kreeg er zelfs ruim 1,2 miljoen dollar voor.  

Geen tropisch paradijs

In de Netflix Original is te zien hoe dit verhaal al gauw van een hoogtepunt naar een dieptepunt gaat. Hoewel beloofd werd dat Fyre het muziekfestival van het jaar zou worden werd het voor de festivalgangers juist een hel. De geadverteerde luxevoorzieningen bleken meer op een noodopvang na een aardbeving. Bekijk hieronder de trailer.

 

Hou je van documentaires? Bekijk dan ook dit lijstje met 10 Netflix-docu’s waar je nog lang over na zult denken.