Waarschuwing: dit artikel bevat mega-spoilers voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald!

Het is alweer meer dan een maand geleden sinds Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in première ging, maar Potterheads zijn nog steeds in de war van het einde van de film. Wat blijkt nu: J.K. Rowling hintte jaren geleden al naar de Credence-twist die aan het einde van de film te zien was.

Article continues after the ad

Veel fans van de reeks vinden dat het allemaal niet klopt: hoe kan Credence de verloren broer van Dumbledore zijn? Crimes of Grindelwald speelt zich af in 1927, maar Albus’ moeder Kendra overleed al in 1899 en vader Percival zat sinds 1890 vast in Azkaban… de komende drie Fantastic Beasts-films moeten dus nog veel vragen beantwoorden.

De banner

In de laatste film onthulde Grindelwald, die al sinds 2001 in de harry Potter-films zit, dat Credence Barebone geen Lestrange is maar een Dumbledore. Dit feitje bleek uit het niets te komen. Maar dan merkt er iemand iets bijzonders bij de “Answers” gedeelte op de officiële website van J.K. Rowling: op een banner is er een kopie van Loeb Classical Library’s Marcus Aurelius te zien. Aurelius is de echte naam van Credence, dus dit is een mega hint naar de film!

Aurelius Dumbledore

Het is ook geen nieuwe foto: Hypable onderzocht de source code en kwam tot de conclusie dat het in oktober 2016 geplaatst was! Dat is een maand voordat de eerste film Fantastic Beasts and Where to Find Them uitkwam. J.K. Rowling was hier dus allang al mee bezig!