Hans Zimmer is een van de bekendste filmcomponisten van de afgelopen eeuw. Goed nieuws dus voor de fans: zijn muziek uit films zoals The Lion King, Pirates of the Caribbean en The Dark Knight is volgend jaar te horen in Amsterdam!

Article continues after the ad

Hans heeft voor zijn werk al meerdere prestigieuze prijzen gewonnen. De Oscar-winnende componist treedt dit keer niet zelf op, maar is wel de regisseur en curator van de zogeheten The World of Hans Zimmer-shows.

The Lion King

In 1994 verzorgde Hans de muziek van de originele Lion King, waarmee hij een oscar won. Logisch dus dat hij de muziek voor de live action-remake - die in 2019 te zien is in de bioscoop - ook gaat componeren. De trailer van The Lion King verbrak vorige maand alle Disney-records. Hoewel het een remake is, blijft het verhaal niet helemaal ’t zelfde: er is onlangs bekend gemaakt dat er een gloednieuw personage komt!

 

Kaartjes

De tournee van Hans was afgelopen jaar al eens te zien in Ahoy Rotterdam, maar volgend jaar is de muziek te horen in de Ziggo Dome. De kaartenverkoop start aanstaande vrijdag om 10:00 uur bij Ticketmaster. Wil je een alvast een voorproefje op wat je te wachten staat, bekijk dan hier de behind the scenes-video:

 

The world of Hans Zimmer is 11 november 2019 te zien in de Ziggo Dome.