We moeten het even hebben over die grote twist in Last Christmas. Zoals iedereen die de trailers zag al aan voelde komen, zit er een mega-groot geheim verstopt in deze kerst-romcom. Eén twitteraar had het maanden geleden al EXACT voorspeld. 

Article continues after the ad

Let op: spoilers voor Last Christmas volgen!

Last Christmas draait sinds deze week in de bioscoop. Deze nieuwe feelgood-kerstfilm gaat over Kate (Emilia Clarke), een jonge aspirant-zangeres die een harttransplantatie onderging en nu weer haar leven op de rails probeert te krijgen. Ze werkt in een duffe kerstwinkel, maar het wil allemaal niet vlotten - totdat ze Tom (Henry Golding) ontmoet!

(als je de twist niet wil weten, moet je nú stoppen met lezen)
 

Last Christmas, I gave you...

... My heart! Ja! Dat is dé twist! Tom - de man die Kate's leven compleet verandert - bleek haar orgaandonor te zijn. Het was zijn hart dat nu in Kate zit. De 'echte' Tom is al een jaar dood en de versie die we in de film zien, is een geest - alleen Kate kon hem zien. Vandaar dat hij bijvoorbeeld altijd dezelfde kleren droeg, opeens verdween, geen mobieltje had en altijd alleen met Kate in scènes zat. 
 


Al lang geraden

Matthew Mueller, een Amerikaanse filmcriticus, kwam in augustus met een tweet (zie hierboven) die de twist exact voorspelt. Waarschijnlijk hint hij bij wijze van grap op de songtekst van Wham's Last Christmas. 'Last Christmas, I gave you my heart'. Wat hij toen nog niet kon weten? De film neemt die zin wel érg letterlijk. Tof om te zien dat deze man de twist - onbedoeld of niet - al maanden geleden 'spoilde'.