Zonder een magische wand te gebruiken heeft The Duchess Bakery Shop in Edmonton, Canada de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry nagemaakt met gingerbread, suiker en snoep! Het hele kasteel is dus volledig eetbaar. Hoe vet!

Je ziet allerlei iconische plaatsen terugkomen, zelfs de brug waar Neville Longbottom in het laatste deel van de Harry Potter-reeks geconfronteerd werd met honderden Death Eaters. Ook de trap richting het treinstation van de Hogwarts Express is perfect nagemaakt.

Goede doel

De bakkerij heeft het kasteel niet alleen voor de feestdagen gemaakt, maar ook voor een goed doel. Ze werken samen met lokale non-profit organisatie Bissell Center, die mensen in armoede helpt. Ze accepteren graag sokken-donaties (snik, R.I.P. Dobby). Je kunt ook meedoen met de win actie, hiermee maak je kans om het kasteel kapot te maken. Satisfying! 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

If you’re curious how the #duchessbakeshop #gingerbreadhogwarts came together...

A post shared by Duchess Bake Shop (@duchessbakeshop) on

 

Kerstcadeau

Het is misschien een beetje te duur om een mega, eetbaar Hogwarts-kasteel cadeau te geven voor Kerstmis. Gelukkig helpt Superguide jou maar al te graag. Wij hebben een overzicht gemaakt van de 11 beste kerstcadeaus voor Harry Potter-fans. Geen tijd of zin om iets online te bestellen? Ga dan even langs de Harry Potter pop-up store in Utrecht! Last minute Christmas shopping? We got you!

 

Hou je van Harry Potte? Bekijk dan ook dit lijstje met 10 feitjes die je nog niet wist over de Harry Potter-films.

Misschien heb je ergens in een ver verleden, zeg, toen je 6 was, weleens gedacht 'woonde ik maar in zo'n mooi kasteel als je ziet op Disney!' Nou, een projectleider dacht: ik maak die droom werkelijkheid! Sterker nog, hij bouwde een hele stad vol Disney-stijl kastelen! Helaas voor hem was het best een slecht idee. 

Het begon zo mooi

Het bouwbedrijf achter dit project, de Sarot Corporation Group, begon met het idee om voor Golfstaten-miljonairs een wijk op te zetten met alleen maar luxe panden in de Franse chateau-stijl. Dat vinden ze daar schijnbaar prachtig. En dat het allemaal plastic fantastic is, dat maakt ze niet zoveel uit. En dat het dan in Turkije is, wat niet bepaald de Franse sfeer ademt, dat boeit ook niet. Een groot deel van de panden werd op voorhand al verkocht. So far, so good. Maar toen begon de bouw. En toen zagen de kopers hoe het er uit ging zien en haakten ze in bosjes af. De bank zei, wel een beetje laat, 'no more!' (in het Turks) en verklaarde de bouwer bankroet. Maar ja, toen stond die hele Disney wijk er dus al.

Toch liever wat anders

Zoals je ziet is het resultaat om te huilen (van het lachen). Al 587 van die villa's zijn klaar en het resultaat is een soort lugubere suburbia woonwijk-nachtmerrie vol goedkoop geproduceerde kitch. Want hoewel het een sjieke buurt moest worden met spa's, winkelcentra en dus het thuishonk voor de rijken, is alles pre-fab. De ornamenten zijn van piepschuim, de daken van plastic. Voor zo'n 4 ton kon je je inkopen. Maar die prijs zal inmiddels wel wat lager liggen... Superguide kan zich iets herinneren over problemen met het huisvesten van vluchtelingen en ziet kansen. Of het wordt gewoon een prachtige lokatie voor nieuwe series in de stijl van The Cabin in the Woods of The Turkey Chainsaw Massacre

Geen photoshop!

Als je naar de foto's kijkt en denkt: je lult! Nee, dit is serieus waar. Verschillende nieuwszenders zijn al naar de lokatie toe gegaan om een kijkje te nemen naar dit spectaculaire gedrochtendorp. En over een jaar of tien wordt dit ongetwijfeld een formidabele spookstad. Check deze video van het bouwproject in volle gang. Kanttekening: het is nu dus praktisch af... 

 
 

Het vierjarige meisje Giesel Garcia ‘Gigi’ Fomperosa, die onlangs een foto plaatste waarin ze verkleed was als Harry Potter, werd gisteren verrast met een lieve videoboodschap van Daniel Radcliffe! Gigi werd op tweejarige leeftijd gediagnosticeerd met lymfatische leukemie en ligt sinds september vorig jaar in het ziekenhuis.

In de video zegt Radcliffe het volgende: "Hi Gigi, leuk je te ontmoeten. Ik hoop dat je een fantastische dag hebt, waar je ook bent. Sorry dat ik er zo slordig uitzie en dat het hier zo luidruchtig is, maar ik wilde je de allerbeste wensen en heel veel liefs sturen. We denken aan je”. Bekijk de video hieronder.

Hard aan het werk

Daniels leven na de Harry Potter-films is nog steeds druk. Hij was van 20 september tot 13 januari te zien in de Broadway-show The Livespan of a Fact. Hoewel Radcliffe kennelijk van toneel houdt, heeft ‘ie geen behoefte om het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child te zien. Begrijpelijk, want hij krijgt dan het gevoel dat mensen hem in de gaten houden om zijn reactie te zien. Verder verzorgt Radcliffe de stem van geheim agent Rex Dasher in de nieuwe Playmobil-film én speelt hij een engeltje in de nieuwe comedyserie Miracle Workers. Lekker bezig, Radcliffe!