Actrice showt indrukwekkende acteerskills

De 11-jarige actrice Dafne Keen verbaasde vriend en vijand met haar acteerskills in het superheldendrama Logan. Nu heeft 20th Century Fox haar auditietape vrijgegeven.

Dafne vs. Wolverine

Om je tegenover grootheid Hugh Jackman staande te houden moet je van goede huize komen. Zeker als je 11 jaar bent en de Australische acteur in Wolverine-stijl je de huid vol scheldt. Pittig, maar geen probleem voor Dafne, die zonder moeite een hele heftige scène uit haar mouw schudt. Bekijk de hele auditie hierboven.

Patrick is fan!

Acteerveteraan Sir Patrick Stewart (Charles Xavier) was erg onder de indruk van de Spaanse actrice. “Ik weet nog dat James mij een tape stuurde van haar, dat was al erg goed. In de video vraagt ze vervolgens of ze een stukje mag improviseren. Ze deed toen een eigen versie van de scène en het was een van de beste audities die ik ooit heb gezien”, aldus de acteur.

Logan

Logan is vanaf vandaag te downloaden als Digital HD via services als iTunes. De X-Men-film kwam begin dit jaar in de bioscoop en werd erg goed ontvangen door de internationale pers. Sommige critici noemden de film zelfs de beste superheldenfilm in jaren. Logan, over een zwakke, oude Wolverine, werd geregisseerd en geschreven door James Mangold. Het was Hugh Jackmans laatst keer als de mutant.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.