Ben Cramer, The Voice Senior

De 73-jarige zanger Ben Cramer loopt al even rond in de wereld van de showbizz, maar is nog nooit gevraagd om in één van die felbegeerde rode stoelen van The Voice Senior plaats te nemen. Hij zou het daarentegen wel heel leuk vinden! 

Article continues after the ad

Dit laat hij in een interview aan Weekblad Weekend weten.

De gunfactor

"Ik ben een senior en ik denk dat ik me in mijn vak wel heb bewezen", legt hij uit. "Ik timmer al 53 jaar aan de weg, ben nog steeds succesvol en weet waar je op moet letten als je in een jury zit. Ik zou opbouwende kritiek geven en ik heb het hart op de tong, ik zeg wat ik voel. Daarom denk ik ook dat ik een heel goed jurylid zou zijn." Je zou het na deze uitspraken bijna logisch vinden wanneer Ben Cramer binnenkort plaatsneemt in één van die stoelen (helemaal in vergelijking met Lil' Kleine), maar volgens de zanger heeft het allemaal met de gunfactor te maken. "Ze moeten aan je denken."

Coachen als Tom Jones

En dat heeft volgens Ben niet zozeer te maken met hoe aardig Peter van der Vorst hem nu wel of niet vindt als wel met zijn leeftijd. "Oudere artiesten worden in Nederland vaak afgeserveerd, die zijn passé. In Engeland heb je Tom Jones in de jury. Hij is net 80 geworden. Die man is een wereldster en hij kan zingen. Ik kan ook zingen. Punt uit." Het is dan ook tegen zijn zere been als die vrije plek in het coachveld van The Voice Senior straks naar een veel jongere artiest gaat. "Dat vind ik gewoon waanzin. Er zijn genoeg oudere artiesten die hun sporen hebben verdiend, alsof die er geen verstand van hebben. Af en toe zie ik bij talentenjachten juryleden zitten waarvan ik denk: weet je wel waar je het over hebt?”

Wie wel coach wordt in The Voice Senior (en in de andere twee versies) wordt later onthuld.