Na mentor van Katniss Everdeen in The Hunger Games, is acteur Woody Harrelson ook in onderhandeling over de rol van de mentor van Han Solo in de film over dat Star Wars-personage. Volgens Variety is de acteur al een paar weken in gesprek met filmstudio Disney.

Article continues after the ad
 

Han Solo als broekie

De film gaat over de jonge jaren van Han Solo, die zowel in de eerste drie Star Wars-films als in het zevende deel dat in 2015 uitkwam werd gespeeld door Harrison Ford. Het gaat net als bij het momenteel in de bioscoop draaiende Rogue One om een standalone-film: het verhaal speelt zich af in de wereld van Star Wars, maar staat grotendeels los van de plot van de originele films en de personages daarin. 

Queen of the Galaxy

In de nog naamloze Han Solo-film wordt de piloot gespeeld door Alden Ehrenreich, die vorig jaar te zien was in Hail, Caesar! van de Coen-broers. Ook is aangekondigd dat Game of Thrones-actrice Emilia Clarke een van de hoofdrollen heeft in de film.

 

De rol van mentor is niet nieuw voor Woody: in The Hunger Games-reeks had hij die rol voor Katniss Everdeen, het personage van Jennifer Lawrence. De Han Solo-film gaat in het voorjaar van 2018 in de bioscopen draaien.