Acteur voegt zich bij indrukwekkende cast

Naast Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams en Jenny Slate heeft Columbia Pictures nu ook Woody Harrelson gestrikt voor hun Venom-film.

More content below the advertising

Venom

Venom, alias Eddie Brock, is één van de populairste schurken uit de Marvel-comics. Hij wordt veelal gezien als de aartsvijand van Spider-Man. Brock is een egocentrische spierbundel die door een buitenaards goedje genaamd The Symbiote veranderd in het grote, zwarte monster Venom. In de film speelt-ie echter de held van het verhaal, de bedenkelijke eer van bad guy gaat naar een andere Spider-Man schurk: Carnage. 

Tom Hardy neemt de rol van Eddie Brock voor zijn rekening. Welk karakter Harrelson gaat spelen is nog niet bekend. 

MCU?

Onlangs gingen er ook geruchten dat de Venom-film indirect in verbinding zal staan met het Marvel-universum. Venom is onderdeel van de Spider-Man-franchise en de roodblauwe webslingeraar is op zijn beurt weer sparringbuddy’s met Iron Man en consorten. Toch is de kans dat Venom in een MCU-film gaat verschijnen vooralsnog klein.

R-Rated

Venom wordt geregisseerd door Ruben Fleischer, die onder meer verantwoordelijk is voor films als Zombieland. Daarnaast gaan er geruchten dat de film een R-rating krijgt (16 jaar of ouder). Kiest Sony voor deze strategie, dan wordt Venom een stuk duisterder, grover en gewelddadiger dan de gemiddelde Marvel-titel. 

De film draait naar verwachting vanaf 4 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen.