Het verhaal van Bonnie & Clyde is welbekend, maar hoe zit het met de agenten die hen achterna zaten? Dit verhaal wordt verteld in de Netflix-thriller The Highwaymen, met Woody Harrelson en Kevin Costner in de hoofdrollen. De twee acteerwaargewichten spelen twee Texas Rangers die speciaal van hun pensioen terugkeren om nog één laatste klus te klaren: zij willen kost wat kost dat jonge koppel te pakken krijgen dat moordend door Amerika trekt.

Article continues after the ad

 

Natural Born Killers

Voor de filmtrivia-liefhebbers onder ons is het interessant dat Harrelson hier jacht maakt op Bonnie & Clyde. Zijn filmdoorbraak kwam namelijk met de film Natural Born Killers, waarin de tot dan toe vooral van Cheers bekende acteur samen met Juliette Lewis een moordend stel speelde dat op Bonnie & Clyde was gebaseerd.

Van de maker van The Alamo

Regie van The Highwaymen is afkomstig van John Lee Hancock, die vooral bekend is van de Disney-film Saving Mr. Banks en de film The Blind Side, waar Sandra Bullock een Oscar voor won. Toch heeft hij ook ervaring met actie gebaseerd op waargebeurde verhalen, want in 2004 leverde hij de western The Alamo af.

The Highwaymen maken vanaf 29 maart hun opwachting op Netflix.