Heb je ook zo genoten van Hugh Jackman en zijn bonte stoet circusartiesten? Dat komt goed uit, want musicalhit The Greatest Showman krijgt een sequel!

Hugh Jackman trad deze week op bij de BRIT Awards, waar hij The Greatest Show zong uit de musicallfilm. De soundtrack van The Greatest Showman was het bestverkochte album in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, dus er was reden voor een feestje!

Hier zie je de (greatest) show! Misschien een aardig voorproefje voor de concerten die Hugh Jackman binnenkort in Nederland geeft.

Article continues after the ad

 

The Greatest Showman 2

Erg leuk, maar Jackman was niet alleen afgereisd naar Londen. The Greatest Showman-regisseur Michael Gracey was ook van de partij. Gracey had bijzonder nieuws voor The Sun. Tegenover de krant verklaarde hij dat Jackman en hij aan een vervolg op The Greatest Showman werken!

Volgens Gracey speelt Jackman sowieso de hoofdrol, maar is nog niet duidelijk of Zac Efron, Zendaya en Keala Settle weer meedoen. Volgens de regisseur hebben componisten Benj Pasek en Justin Paul er ook weer zin in. Logisch, want hun nummers als The Greatest Show, Never Enough en This Is Me werden absolute wereldhits.

 

Over het verhaal van de sequel is nog niets bekend; het kan bij wijze van spreken zelfs nog een prequel worden. Tegen The Sun vertelde Gracey verder nog dat het acht jaar duurde voordat hij met filmen kon beginnen voor de eerste film. De musical werd gezien als een riskant project, waardoor het lang duurde voor de financiering rond was.

The Greatest Showman begon eind 2017 erg zwak in de bioscoop. Meestal is het dan meteen over en sluiten, maar Jackman en co groeiden langzaam uit tot een megasucces. Het verhaal van The Greatest Showman, dat gaat over circuspionier P.T. Barnum, leek na één film wel afgerond. In Hollywood is natuurlijk alles mogelijk, zeker als een film zo’n kassucces wordt! Wanneer de opvolger verschijnt is nog niet bekend, maar het gaat waarschijnlijk geen acht jaar duren.