Gal Gadot in Wonder Woman 1984

De release van Wonder Woman 1984 wordt in Nederland uitgesteld tot na de lockdown. De DC-film is niet vanaf 17 december maar vanaf 20 januari in de bioscoop te zien, meldt NU.nl.

Eerder maakten bioscoopketens Pathé en Vue bekend de film dit jaar niet te gaan vertonen, want distributeur Warner Bros. paste de zakelijke voorwaarden aan. Volgens Pathé gingen die gesprekken niet over het plan van Warner. Het bedrijf gaat in 2021 grote films tegelijkertijd in de bioscopen en op hun streamingplatform HBO Max uitbrengen.

Grootste niet-Nederlandse release

De film met actrice Gal Gadot in de hoofdrol zou de grootste niet-Nederlandse release van de komende weken zijn. Ook de oorlogsfilm De Slag om de Schelde, de K3-film Dans van de Farao en het derde deel van Misfit worden pas na de lockdown uitgebracht. Sommigen hebben geluk gehad, want deze titels waren al een paar keer in de voorpremières te zien.

Article continues after the ad

De eerste reviews

De eerste gemengde reviews zijn al binnen. Sommige recensenten roemen de humor, het spektakel, het optimisme en hoofdrolspeler Gal Gadot, anderen vinden de film echter weinig verrassend of innovatief.

Vanaf 20 januari kan jij je eigen conclusies trekken, want dan draait Wonder Woman 1984 in de bioscoop.