Eva Jinek en Henk Krol

Talkshowqueen Eva Jinek duikt wel vaker als een bijtgrage terriër bovenop een politicus en laat vervolgens niet meer los. Ongeveer een halfjaar geleden trof ze Henk Krol, die zich echt de gebeten hond voelde. Maanden later blijkt hij nog steeds hartstikke boos op Eva...

Article continues after the ad

Henk, leider van Lijst Henk Krol, spuwt vuur in de nieuwe editie van weekblad Privé. Hij blikt terug op de fitte met Eva, die hem op het matje riep toen het ging om zijn in opspraak geraakte declaraties van onder meer een blik stroopwafels van 43 euro. Henk begon toen een tikkie te schreeuwen en die woede van toen zit er nu nog steeds in. "Eva heeft mij voor een miljoenenpubliek zwaar beledigd."

Henk Krol vs. Eva Jinek

Henks bloed kookt nog steeds. "Het is een akkefietje van augustus vorig jaar, maar de zaak is allerminst met de mantel der liefde bedekt. Eva bleef mij maar stelselmatig betichten van gesjoemel met een declaratie voor een paar blikjes stroopwafels." Gooit hij zijn eigen glazen niet een beetje in met deze houding? Nee, vindt hij zelf. "Nou, ik schiet met mijn boosheid zeker niet in mijn eigen voet, want programma’s genoeg die me wel keurig behandelen en waar ik welkom ben."


Eva mag bij Henk thuis komen

Eva grapte tijdens de fittie dat ze een hele uitzending wilde besteden aan Henks belastingpapieren. "Geen enkel probleem. Maar niet in een televisie-uitzending. Dat zou zij ook niet doen. Eva mag bij me thuiskomen en in mijn administratie komen kijken om zelf te concluderen dat alles keurig is geregeld." Maar eh... nee, Eva hapte nog niet.

Jinek kan fluiten naar Henk

Nu de Tweede Kamerverkiezingen steeds dichterbij komen, en Eva zelf ook allerlei extra shows gaat maken, zal ze Henk misschien weer willen uitnodigen. Maar hij denkt: no way, Jose. Jij niet bij mij thuis, ik niet in die show van jou. "We zijn nu een halfjaar verder, maar ze heeft nog steeds niet gereageerd op mijn verzoek om eens bij mij langs te komen. Zolang dat niet gebeurt, kan ze mijn bijdrage aan haar programma wel vergeten!"