Erica Meiland

Erica Meiland lijkt misschien de rust zelve als je Martien en Maxime steeds zo hysterisch hoort gillen in Chateau Meiland, maar ze kan ook enorm uit haar vel springen. Bijvoorbeeld toen iemand Maxime in gevaar bracht, waarna Erica met een heus alarmpistool op pad ging om deze "Griekse jongen" angst in te boezemen.

Article continues after the ad

Martiens sensationele biografie zit vol verrassingen, blijkt ook nu weer. In het boek staat een gangster-achtige passage waarin Erica uitlegt dat ze ooit woest met een alarmpistool op zak naar een jongen wilde gaan. Deze jongen had Maxime gedrogeerd door - waarschijnlijk - GHB in haar drankje te stoppen. Mama Meiland nam geen halve maatregelen en ging met gevaar voor eigen leven de deur uit...

Best wel gevaarlijk

"Het is natuurlijk wel gevaarlijk wat ik deed", blikt Erica terug. "Want als ik daar binnen was gekomen en hij had een keukenmes gepakt, omdat ik een pistool had, hadden ze het nog op zelfverdediging kunnen gooien. Allemaal heel link." Erica wist van Maxime dat deze gast anti-kraak woonde in een oude school. Ze pakte het alarmpistool van haar vader, dat eruitziet als een echt pistool, en zei tegen Maxime dat ze "boodschappen" ging doen.

'Vuile vieze...'

Nou, dat deed ze dus niet. Het moest een hele andere 'boodschap' worden. Uiteindelijk kon ze deze Griekse jongen niet vinden - een confrontatie is er dus nooit gekomen. "Maar ik dacht gewoon: ik wil die gozer bang maken. Dat-ie weet wat-ie gedaan heeft. En dat-ie kapt met dit soort dingen. Dat-ie weet wat ie-aanricht. Vuile vieze..." Martien: "Schandalig, rommel in iemands drankje doen."  

De Meilandjes komen terug

Tja, na zo'n best wel heavy verhaal is een vrolijk bruggetje maken natuurlijk lastig, dus doen we het gewoon zo: de Meilandjes komen binnenkort eindelijk terug op tv! Martien, Erica, Maxime, Claire en Montana reisden af naar Zweeds Lapland. Een chaletje, de kerstman ontmoeten, misschien wel het Noorderlicht zien; er stond genoeg op de planning. Ook liet de productie Erica's grote droom uitkomen. Ze is natuurlijk een groot hondenliefhebber en dus mocht ze een huskysledetocht maken.


Kerst met de familie Meiland is te zien op dinsdag 22 december, woensdag 23 december en een dubbele aflevering op donderdag 24 december bij SBS6 en op Kijk.nl. De afleveringen beginnen om 20:30 uur.