Erica Meiland

Erica Meiland raakte eerder deze week verwikkeld in online-gezeik nadat een hacker haar Insta-account overnam en om Bitcoin bedelde. Soulmate Martien kreeg eerder ook al een hacker op zijn dak dus Erica gooide er bij RTL Boulevard even al haar frustraties uit met een keiharde middelvinger.

Article continues after the ad

Maxime en Martien waarschuwden de vele Meiland-volgers: trap niet in de Bitcoin-bedelende 'Erica', want ze is gehackt. Inmiddels staan de zaken er beter voor, zo blijkt uit een video-item van RTL Boulevard. Verslaggever Aran Bade ging lekker met Meiland-scoops want hij wist Maxime ook al voor de camera te trekken. Erica onthult dat ze haar account weer terug wist te grijpen. Wat goéééd!

Erica vs. de hacker

"Het bleek iemand in Turkije te zijn", aldus Erica over haar hacker. "Die stuurde allemaal rare berichtjes naar iedereen om geld te vragen. Ik kreeg van allerlei kanten waarschuwingen van iedereen." Nog een voordeel aan onder contract staan bij John de Mol, los van een dik miljoenenloon: hij heeft overal mannetjes voor. Dus ook ICT'ers die Erica konden helpen. "Daar zitten natuurlijk de specialisten die het op kunnen lossen."

En wat doe je als je verlost bent uit de klauwen van een hacker? Je geeft 'm the finger op nationale tv! Dat zal 'm leren...


Chateau Meiland is iedere maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.